Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη πρωθυπουργού Ρουμανίας στην Αλβανία: Θέλουμε να βοηθήσουμε

“κύριο θέμα η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος”


Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, ξεκίνησε  στα Τίρανα, επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Αλβανού ομόλογού του, Έντι Ράμα.
Ο Ράμα περίμενε τον Ρουμάνο ομόλογό του μπροστά από το κυβερνητικό κτήριο και στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί προέβησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, αφού εξήρε τις σχέσεις των δύο χωρών και τους ιστορικούς δεσμούς των λαών τους, αναφέρθηκε στην επιτυχία της Ρουμανίας στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και ευχαρίστησε τον Πόντα που με την εμπειρία της χώρας του,  θα βοηθήσει στο ζήτημα αυτό την Αλβανία.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα μπορούσε να προσφέρει πλήρη υποστήριξη για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ κατά τη Συνεδρίαση του Ιουνίου.

Ο Βίκτορ Πόντα καθόρισε δύο τομείς στους οποίους θα μπορούσε η χώρα του να βοηθήσει την Αλβανία.

«Υπάρχουν δύο τομείς, όπου θέλουμε μια μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια. Κυρίως στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό να μην κάνει τα λάθη που έκανε η Ρουμανία κατά τα πρώτα πέντε έτη. Ο δεύτερος τομέας είναι ο τομέας στον οποίο  οι ρουμανικοί θεσμοί είχαν μεγάλη επιτυχία, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος», είπε ο Πόντα.

Αναφερόμενος στο Κοσσυφοπέδιο,( το οποίο δεν αναγνωρίζει η Ρουμανία),  ο Πόντα τόνισε ότι το θέμα αυτό αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης στη χώρα του, αλλά, τόνισε ότι η ένταξη του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας στην ΕΕ, είναι η καλύτερη επιλογή για την περιοχή, σύμφωνα με την Shqip.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου