Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αλβανία: Οι Σλάβοι δεν δέχονται την κατάργηση του δήμου τους

Ο σχεδιαζόμενος νέος αυτοδιοικητικός χάρτης στην Αλβανία, με την κατάργηση των μικρών δήμων, απειλεί τη σλαβική μειονότητα στη Μεγάλη Πρέσπα, η οποία προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των σλαβικών περιοχών σε άλλον (αλβανικό) δήμο απειλώντας με ένα τοπικό δημοψήφισμα.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος της «Συμμαχίας για την Ενσωμάτωση», Βασίλ Στεργιόφσκι, δήλωσε ότι ο επανασχεδιασμός των μονάδων της τοπικής αυτοδιοίκησης στην  περιφέρεια της Κορυτσάς, δεν θα πρέπει να επηρεάσει το δήμο Πούστετς, παρά το γεγονός ότι έχει μικρό αριθμό δημοτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Πούστετς και άλλοι πέντε μικροί δήμοι της περιοχής του Γκόλο Μπάρντο, να παραμείνουν ως έχει, γιατί μετά  την ενσωμάτωσή τους σε μεγαλύτερους αλβανικούς δήμους υπάρχει ο κίνδυνος της αφομοίωσης των κατοίκων της κοινότητας.

Ο Στεργιόφσκι λέει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για τις μειονοτικές περιοχές, ώστε να μην επηρεασθούν από το νέο αυτοδιοικητικό σχηματισμό. Τόνισε ότι για το θέμα αυτό θα ζητήσει τη βοήθεια του Σκοπιανού πρέσβη στα Τίρανα και θα απευθυνθεί  και στον ΟΑΣΕ, αλλά και σε διπλωμάτες που ασχολούνται με παρεμφερή θέματα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου