Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Διεπιστημονικό συμπόσιο για συνεργασία ΑΠΘ και Πανεπιστήμιου Τιράνων

Διεπιστημονικό συμπόσιο για συνεργασία ΑΠΘ και Πανεπιστήμιου ΤιράνωνΔιαπανεπιστημιακό επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: «Προοπτικές των σχέσεων μεταξύ του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου των Τιράνων - Perspectives of the relations between Aristotle University of Thessaloniki and University of Tirana» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Τιράνων Αλβανίας, σήμερα Δευτέρα 28 Απριλίου 2014, στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Το συμπόσιο (άρχισε επίσημα στις 9.00 πμ και βρίσκεται σε εξέλιξη) επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες, Οικονομία, Πολιτισμός – Παιδεία και Περιβάλλον, στις οποίες ομιλητές είναι ένας εκπρόσωπος από τα δύο Πανεπιστήμια για κάθε τομέα. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η εδραίωση της συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο και κατ' επέκταση η διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με δεδομένη την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επικείμενη υποψηφιότητα της Αλβανίας ως μέλους της.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Τιράνων, η οποία υπογράφηκε το 1998 και ανανεώθηκε τον Μάρτιο του 2012 με ισχύ έως το 2015, το ΑΠΘ οργάνωσε μαθήματα αλβανικής γλώσσας, τα οποία παρακολουθούν δωρεάν 30 φοιτητές.
Το συμπόσιο διενεργείται παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Αλβανίας, Ριζά Πόντα, ενώ οι εργασίες μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου από το σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου