Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Γεν. Πρόξενος της Αλβανίας πρ. Πρόεδρος της «Ομόνοιας»!

Ανέλαβε πριν λίγες μέρες στα Γιάννενα...

Γ. ΓΙΑΝΝΗΣ: Προτεραιότητά μας η συνεργασία με την Ήπειρο...

Ο Γιάννης Γιάννης (φωτό), από το Κρυονέρι της Δρόπολης Αργυροκάστρου, είναι, εδώ και λίγες ημέρες ο νέος Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννενα. (Σημ. «Π.Λ.»: Ας σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης, παλαιότερα υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη της Βορειοηπειρωτικής Οργάνωσης «Ομόνοια» και μάλιστα για ένα διάστημα Πρόεδρός της!). Ο κ. Γιάννης, αντικατέστησε τον (επίσης ελληνικής καταγωγής) αποχωρήσαντα στις 7 Νοεμβρίου 2013 Ιωάννη Ντάκο.

Από εξαμήνου και πλέον, καθήκοντα Γενικού Προξένου εκτελούσε ο νυν Πρόξενος κ. Ανδρέας Κάσος, ο οποίος έδωσε «δείγματα γραφής» των εξαιρετικών διπλωματικών του προσόντων και ικανοτήτων.

Τιμή για μένα
Ο νέος Γενικός Πρόξενος δήλωσε στον «Π.Λ.» τα εξής:
«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως άτομο, αλλά και ως μέλος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, το γεγονός πως ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο υπουργός Εξωτερικών Μουσάτι με επέλεξαν στη θέση του Γενικού Προξένου της Αλβανίας στα Γιάννενα». Και πρόσθεσε:
«Εγώ και όλο το προσωπικό του Προξενείου, πέραν της εξυπηρέτησης των όποιων αναγκών των αλβανών πολιτών που ζουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκουμε αφενός τη σύσφιξη των ήδη καλών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες που παρατηρείται με την νέα κυβέρνηση Ράμα και αφετέρου την προώθηση της οικονομικής, πολιτιστικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Ιωαννίνων και τη Νότια Αλβανία, την Περιφέρεια Αργυροκάστρου και των Αγίων Σαράντα».
Καταλήγοντας ο κ. Γιάννης Γιάννης είπε: «Αν και οι καταστάσεις δεν είναι και οι πλέον ευνοϊκές, οφείλουμε να ανοίξουμε νέους διαύλους επικοινωνίας, να βρούμε τρόπους προώθησης της επιχειρηματικότητας, των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών ανταλλαγών».

Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε το 1959. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή (Γλωσσολογικό Τμήμα) του Αριστ. Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1986).
1987: Διδάσκων στην Έδρα Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.
1991-1992: Βουλευτής στο αλβανικό Κοινοβούλιο. Προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου.
2010-2012: Προϊστάμενος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου «Ε. Τσαμπέο» Αργυροκάστρου.
2010-2013: Μέλος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚQΖ). Εξέδωσε τα εξής εγχειρίδια για τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας:
• Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία (2010)
• Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία (2011)
• Ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία (2012)
Πολλά είναι τα δημοσιεύματά του σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Πολλές επίσης είναι οι εισηγήσεις του σε ντόπια και διεθνή συνέδρια.
Με την γυναίκα του Ανθούλα απέκτησαν μια κόρη και ένα γιο.



ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου