Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αλβανία: «Το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι φαινόμενο αποκλειστικά αλβανικό»


Χθες το πρωί διοργανώθηκε μια διεθνής διάσκεψη για την εναρμόνιση της νομοθεσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, προέβη σε μια προσέγγιση στην εφαρμογή των κανόνων στην ΕΕ, τους οποίους η αλβανική κυβέρνηση έχει αρχίσει να εφαρμόζει.

«Για εμάς η διαδικασία της ολοκλήρωσης είναι μια διαδικασία δέσμευσης. Η νέος νόμος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι η βάση μιας διαδικασίας εκσυγχρονισμού της χώρας. Ο νέος τελωνειακός κώδικας της Αλβανίας τίθεται με βάση τους κανόνες της ΕΕ, παρόλο που ο ίδιος ζήτησα να μην πειραχθεί. Αλλάζει και ο νόμος για τη δημόσια διοίκηση», δήλωσε ο Ράμα.

«Νομίζω ότι η Αλβανία αξίζει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας. Όπως η ΕΕ επιθυμεί την ένταξη των Βαλκανίων, έτσι και τα Βαλκάνια θέλουν την ένταξη στην ΕΕ», πρόσθεσε ο Ράμα.

Αναφερόμενος, ο Αλβανός πρωθυπουργός, για το οργανωμένο έγκλημα, ένα ζήτημα το οποίο ανησυχεί ιδιαίτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ότι αυτό δεν είναι φαινόμενο αποκλειστικά αλβανικό.

«Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει σύνορα και δεν είναι μόνο αλβανικό. Όλοι μαζί μπορούμε να το καταπολεμήσουμε πιο εύκολα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
Η υπουργός Ενσωμάτωσης, Klajda Gjosha,  τόνισε ότι «η προσέγγιση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας αποτελεί υποχρέωση της Αλβανίας και αυτή διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

«Δεν μπορούμε να γίνουμε μέλος της ΕΕ, χωρίς πρώτα να αλλάξουμε το Εθιμικό  Δίκαιο και αυτή η προσέγγιση δεν μπορεί βιαστικά και στα τελευταία λεπτά», δήλωσε η Γκιόσα, σύμφωνα με την gazeta Shqip.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου