Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Όλμοι και... μπαζούκας στη «μάχη του χασίς»

Όλμοι και... μπαζούκας στη «μάχη του χασίς» (Φωτογραφίες)Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό τελεί το Λαζαράτι, η ορεινή κωμόπολη που βρίσκεται είκοσι χιλιόμετρα από το μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς.

Ο κλοιός σφίγγει ώρα με την ώρα και οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει συνθήκες πολιορκίας. Τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι και βαρέα όπλα συνθέτουν τον βαρύ-πολεμικό οπλισμό της Αστυνομίας.


Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι προσπαθούν να αντισταθούν χρησιμοποιώντας Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες ενώ υπάρχουν αναφορές ακόμα και για… μπαζούκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη αφού η ένοπλη αντιπαράθεση είναι σχεδόν αδιάκοπη. Το μεσημέρι της Τρίτης τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα που η Αστυνομία υποστηρίζει ότι είχαν άμεση σχέση με τις φυτείες.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμίς Ταχίρι, μετέβη στην περιοχή ενώ έδωσε το «παρών» σε σύσκεψη  που έγινε στο Αργυρόκαστρο: «Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση μέχρι να αποκτήσουμε τον έλεγχο και στο τελευταίο εκατοστό του χωριού», ανέφερε και συνέχισε στέλνοντας τελεσίγραφο στους ένοπλους να παραδώσουν τα όπλα.

Στο μεταξύ, στις επιχειρήσεις συμμετέχουν περίπου 800 Αστυνομικοί και επίλεκτες ομάδες. Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, η Αστυνομία είχε καταστρέψει πάνω από 20.000 δενδρύλλια χασίς και η μυρωδιά έφτανε μέχρι τα πρώτα χωριά μετά τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου