Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έκλεβαν καύσιμα που θα παρέδιδαν στην Αλβανία και τα πουλούσαν στην Ελλάδα

KΥΚΛΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εκλεβαν καύσιμα που θα παρέδιδαν στην Αλβανία και τα πουλούσαν στην Ελλάδα
Ελληνοαλβανικό κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων εξάρθρωσε στη Θεσσαλονίκη η αστυνομία, ενώ συνέλαβε έναν 59χρονο Αλβανό οδηγό βυτιοφόρου κι έναν 42χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη μάντρας. Παράλληλα,ως συνεργοί τους ταυτοποιήθηκαν μία ιδιοκτήτρια κι ένας διαχειριστής εταιρείας εμπορίας καυσίμων, η έδρα της οποίας βρίσκεται στην Αλβανία.

Το κύκλωμα φέρεται ότι πουλούσε παράνομα στη χώρα μας καύσιμα που προορίζονταν για την Αλβανία, χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμη γνωστή η ποσότητα που διοχετεύτηκε στην εσωτερική ΑΓΟΡΆ, όπως επίσης και το πού κατέληγαν τα λαθραία καύσιμα.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στο τέλος του περασμένου μήνα, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου σε εγκαταστάσεις εταιρείας εντοπίστηκε ο 59χρονος, την ώρα που φόρτωνε το βυτιοφόρο που οδηγούσε με 36,5 τόνους καύσιμο.

Στη συνέχεια πήγε σε μάντρα που τού παραχώρησε -έναντι αμοιβής- ο 42χρονος, όπου άλλαξε το βυτίο με δεύτερο που βρισκόταν στο σημείο και διέθετε ειδικά διαμορφωμένα τμήματα, με ποσότητες καυσίμου και νερό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα κατηγορείται ότι εξήγαγε τελικά μικρότερης ποσότητας αδασμολόγητου υγρού καυσίμου προς την Αλβανία και πουλούσε παράνομα στην εσωτερική αγορά την αδασμολόγητη βενζίνη που παρέμενε στο αρχικό βυτίο.

Ο 59χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, ενώ ήταν καθ' οδόν, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Συνολικά κατασχέθηκαν δύο τράκτορες και τρία βυτία, τα δύο με το περιεχόμενό τους και το τρίτο κενό, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα οχήματα ήταν παραποιημένα στην κατασκευή και στον αριθμό πλαισίου τους. Μεταφέρθηκαν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες φόροι και οι διαφυγόντες δασμοί.

Η σχηματισθείσα δικογραφία απεστάλη στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου