Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αλβανία: Συνάντηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου


Ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, δέχθηκε σήμερα τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο συνεχάρη για τη δεύτερη θητεία του και εκτίμησε ως θετικό το ρόλο του, στη διαχείριση της παράκτιας ελληνικής πόλης, η οποία γενναιόδωρα υποστηρίζει τη σημαντική αλβανική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη και τα περίχωρά της.


Ο Ιλίρ Μέτα, είπε ότι η αλβανική κοινότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αποτελούν μια σταθερή γέφυρα της  ισχυρής παραδοσιακής φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου συνεχάρη τον Μπουτάρη για τη συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ των πόλεων της Θεσσαλονίκης και του Δυρραχίου, σημειώνοντας ότι οι δύο αυτές σημαντικές πόλεις αποτελούν την πύλη των ξένων επενδύσεων σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μέτα τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ιδιαίτερα σε διασυνοριακό επίπεδο.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης, τόνισε ότι η συνεργασία, η αγάπη και η φιλία μεταξύ των λαών, αρχίζει με τις πρώτες επαφές μεταξύ των πόλεων και από την άποψη αυτή, θα πρέπει να προστεθούν οι επαφές μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και η εντατικοποίηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


--

7 σχόλια:

  1. Ενα μοσχαροκεφαλο της αλβανιας με εναν αλκολικο της Ελλαδας τι προκοπη να περιμενει αραγε καποιος απο τετοια οντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o retsinas tha ftiaksi to alvania na gkinei san elanta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ai esht nje gei grek si rraca e ti...ne greqi qihen burrat me burra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Gay Albania
    Komuniteti LGBT Shqiptar
    KREU
    CHAT
    LAJME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paske lind me kancer mor jaho.
    shko mor me ba nje analize gjaku

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. TOYRKOALBANOSPORI BASTARDA TON TOYRKON !!!BROMIARiDES!DEN THA GINETE ANTHROPI POTE !KAI TA ZOA INE POLI PIO MPROSTA APO ESAS !

    ΑπάντησηΔιαγραφή