Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αλαλούμ με την υποτιθέμενη παραίτηση Πούλη.

του ΠαναγιώτηΜπάρκα 
Panajot BarkaΟ Άλκης Πούλης δεν παραιτήθηκε από το αξίωμα του υφυπουργού εξωτερικών της Αλβανίας, ή πιο σωστά δεν επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Υπουργείο. Το ίδιο λέει και ο Πούλης. Δεν υπέβαλε παραίτηση στον αρμόδιο Υπουργό, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, αλλά στον πρόεδρο του ΚΕΑΔ. (!!!) Πάντα σύμφωνα με το νόμο, ο Ντούλες δεν δικαιούται να υποβάλλει την παραίτηση του Πούλη στον Υπουργό της Κυβέρνησης.
Ο Ντούλες δικαιούται να ζητήσει πολιτικά από τον πρωθυπουργο την απομάκρυνση του ΚΕΑΔ από τον κυβερνητικό σχηματισμό, για να ακολουθήσει στη συνέχεια η προσωπική παραίτηση του κάθε στελέχους από τη θέση που κατέχει στο κυβερνητικό σχήμα. Στην προκειμένη πιθανή ή αναμενόμενη περίπτωση, μάλλον αδύνατη περίπτωση υποχώρησης Ντούλε από την Κυβέρνηση, μπορεί κάποια στελέχη να μη υπακούσουν στην πολιτική απόφαση του ΚΕΑΔ και να συνεχίσουν να μετέχουν στην κυβέρνηση, αν αυτό το επιτρέψει εκείνη . 
Από την άλλη πλευρά ο Πούλης δεν έκανε γνωστούς του λόγους παραίτησης. Οι εικασίες για διάφορους εθνικούς λόγους δεν έχουν βάση, όχι επειδή δεν βλέπουμε ένα γραμμένο χαρτί, αλλά δεν έχει και λογική. Σε περίπτωση που η Αλβανική κυβέρνηση δεν σέβεται τα δικαιώματα της εεμ, υπόλογο είναι ο θεσμός, το ΚΕΑΔ, το οποίο ανέλαβε πολιτικά να εκπροσωπήσει την εεμ στην κυβέρνηση, (με κάποια στελέχη ένα από τα οποία είναι και ο Πούλης). Προκύπτει ότι ο Πούλης πιθανόν να μη συμφωνεί με τους χειρισμούς του Ντούλε στο θέμα αυτό. Το γεγονός δεν δικαιολογεί ακόμα περισσότερο τον τρόπο παραίτησης.
Αν ο Πούλης διαφωνεί με την απουσία αρμοδιοτήτων , τόσο το περισσότερο σε όφελος της εεμ, στο αξίωμα του υφυπουργού εξωτερικών που κατέχει, τότε αυτό είναι στοιχείο επιβεβαίωσης ότι με την παραχώρηση κάποιων θέσεων σε στελέχη της ε.ε. μειονότητας από την εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση, θυμίζει κάλλιστα την πρακτική του Χότζα, και όχι έναν αποτελεσματικό τρόπο για την ικανοποίηση των δικαιωμάτων της ε.ε.μ. Τόσο το περισσότερο όταν αποδείχτηκε αρκετές φορές ότι στελέχη της ε.ε. μ σε άλλα αλβανικά κόμματα, πέραν του ΚΕΑΔ, προσφέρουν περισσότερο για την ε.ε.μ από τα απονευρωμένα εθνικά στελέχη του ΚΕΑΔ που μετέχουν στην εκάστοτε κυβέρνηση.
Ο Πούλης όφειλε να το γνώριζε αυτό, πριν αποφασίσει να κάνει το πολιτικό πήδημα του σούπερμαν στην πολιτική ζωή της ε.ε.μ.
Υπάρχει και ένας ακόμα λόγος που ακούγεται για την υποτιθέμενη παραίτηση. Ότι παραιτήθηκε για να βάλλει την υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, (ως διαφωνούντας του Ντούλε). Τότε γιατί υπέβαλε την παραίτηση στο Ντούλε;! Μήπως θέλει (ενώ γνωρίζει ότι δεν θα την έχει) και την εύνοια του Ντούλε στην προσπάθεια αυτή;! Επίσης, σε περίπτωση που με την υποψηφιότητά του στο τιμόνι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Πούλης πρεσβεύει πραγματικά την ποθούμενη αλλαγή, ενότητα και ανανέωση της, πρέπει να γνωρίζει ότι η εύνοια Ντούλε σημαίνει παγίδευση. Σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει μακριά από την ΟΜΟΝΟΙΑ τους αντιπάλους του Ντούλε, αλλά και να κρατήσει σε απόσταση για λογαριασμό του όλους εκείνους που τον πολέμησαν στην πρώτη του πολιτική δοκιμασία και είναι εντός ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Εκείνο που κατοχυρώνει τον Πούλη στις διαφημιζόμενες φιλοδοξίες του στο τιμόνι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι ένα εκ΄ θεμελίων συμβόλαιο με τους Έλληνες , που να αποκλείει τους μέχρι τώρα ενόχους για τις τύχες της ε.ε. μ, από την ηγεσία αυτή, να αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες στους κόλπους της ανεξαρτήτως ιδεολογίας και καταργώντας το ελληνόμετρο που ανακάλυψε η ηγεσία στην οποία μετέχει. Προς το παρόν όμως δεν έχουμε τίποτε τέτοιο, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ώστε επικεφαλής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να έχουμε εκ΄νέου μια από τα ίδια.

1 σχόλιο:

  1. Γραφή ούτε με αρχή ούτε με τέλος από έναν πουλημένο του καθεστώτος όπου φυσάει ο άνεμος. Μπάρκα έχεις εσωτερικές πληροφορίες από Ασφάλεια και τα ξέρεις όλα αυτά; Πάντα πράκτορας θα μείνει ρε; Μήπως τα ένσημα του σιγκουρίμι δεν μετράνε και θες να κλείσεις 25ετία για δεύτερη σύνταξη; Μπες ρε μαγκα και παρε την ηγεσία της Ομόνοιας, αφού δεν υπάρχει (και το εννοώ) πιο κατάλληλος από σενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή