Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΕ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Η ΕΕ αναμένει υπεύθυνη στάση από την Αλβανία ως προς τις υποχρεώσεις τηςΟ συμβιβασμός και ο εποικοδομητικός διάλογος είναι το μήνυμα της ΕΕ προς την Αλβανία, δήλωσε την Πέμπτη (30/10) από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στη γείτονα χώρα.
"Είναι φανερό πως οποιαδήποτε πράξη της Αλβανίας αυτή τη στιγμή διαμορφώνει την προς τα έξω εικόνα της χώρας", ανέφερε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας πως η ΕΕ παρακολουθεί στενά την χώρα από τον Ιούνιο και αναμένει ανάλογη υπεύθυνη στάση ως προς τις υποχρεώσεις και υποσχέσεις της.
Η Αλβανία βρίσκεται υπό καθεστώς ένταξης στην ΕΕ από τον περασμένο Ιούνιο, κοινοβουλευτικές εντάσεις ωστόσο μεταξύ της κυβέρνησης Ράμα και της αντιπολίτευσης καθυστερούν το έργο των ευρωπαϊκών θεσμών που θα αποφασίσουν για το εάν η χώρα πληροί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο διαβουλεύσεων. Η αποκατάσταση του πολιτικού διαλόγου και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης αποτελούν βασικά κριτήρια προσχώρησης στην ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου καμία αλλαγή ως προς τις προϋποθέσεις ένταξης δεν αναμένεται από την νέα Επιτροπή που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου υπό την προεδρία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου