Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ξυλεύεται το πάρκο του αρχαιολογικού ελληνικού χώρου του Βουθρωτού στην Αλβανία!!! (4 φωτό)

Για να πωληθούν τα δένδρα του για καυσόξυλα, λένε κάποιοι, για να προστατευτεί το μνημείο από την ανεξέλεγκτη βλάστηση, απαντούν οι αρχές !!!


Του Τελνίς Σκούκι
«Δεν είναι δυνατόν να βάζουν και να ξυλεύουν το  δάσος 
στο πάρκο του αρχαιολογικού χώρου του Βουθρωτού", 
λέει ο Ziso Kristopulli, πρώην επιθεωρητήςπεριβάλλοντος|". Και προσθέτει: "Το πάρκο Βουθρωτού είναι ένα πολιτιστικόμνημείο πρώτης κατηγορίαςκαι γι' αυτό έχει θεσπιστεί ειδικός νόμος για την προστασία του". Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 82 χιλιόμετρα, που είναι η έκταση
του αρχαιολογικού χώρου. Κατά τη διάρκεια διήμερης δημοσιογραφικής έρευνας του ανταποκριτή στο Αργυρόκαστρο του "News 24" Eri Muço, αποδείχθηκε ότιτουλάχιστον 30 δέντρα στην είσοδο του πάρκου του Βουθρωτούείναι έτοιμα ναπωληθούν για καυσόξυλα στους Αγίους Σαράνταστο Δέλβινο και στο Μουρσί.Δεκάδες εργάτες με πλήρη μυστικότηταδύο εβδομάδες, ξυλεύουν με πριόνια βελανιδιές". Οι αρχές απαντούν ότι "υπάρχει ένα σχέδιο δράσης σε τέσσερα σημεία,το ένα εκ των οποίων είναι να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος καταστροφής των μνημείωναπό την ανεξέλεγκτη βλάστηση. Μέχρι τώρα έχουν εξαλειφθεί μερικά δέντρατα οποία είχαν επισημανθεί με κόκκινο σήμα».




katoci

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου