Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σουλτς κάλεσε την αλβανική αντιπολίτευση να επιστρέψει στη Βουλή

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, επιβεβαίωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τα Τίρανα και κάλεσε την αλβανική αντιπολίτευση να επιστρέψει στη Βουλή.

Ο κ. Σουλτς στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, με τον οποίο συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο της πολιτικής διατήρησης ανοιχτών των θυρών προς τους γείτονες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τόνισε ότι όλοι οι βουλευτές πρέπει να συνεργαστούν στη Βουλή, καθώς - όπως είπε- αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουν εκλεγεί. "Το έχουμε ήδη συζητήσει ότι οι βουλευτές εκλέγονται για είναι παρόντες στη Βουλή, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με τις διαδικασίες. Η θέση τους είναι στη Βουλή", επισήμανε ο κ. Σουλτς.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε την προσδοκία ότι η αντιπολίτευση θα επιστρέψει στη Βουλή. "Έχουμε εκπληρώσει όλες τις νομικές απαιτήσεις και είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση. Θα ανταποκριθούμε σε κάθε πρόταση που έχουμε", υπογράμμισε.

Ο κ. Ράμα είπε ότι είναι πεπεισμένος ότι "η Αλβανία θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα σε όλους τους τομείς βάσει των αιτημάτων της ΕΕ, στον τομέα του κράτους δικαίου και των μέτρων κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και του εκσυγχρονισμού σε όλους τους τομείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου