Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Έντι Ράμα: Η Σερβία είναι γειτονική χώρα, όχι εχθρική



Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα χαιρέτισε το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και τους ηγέτες  Θάτσι και Μουσταφά, οι οποίοι έδωσαν  λύση σε μια πολύμηνη αδιέξοδη κατάσταση, παίρνοντας στα χέρια τους τη διακυβέρνηση του Κοσόβου.


Ο Ράμα δήλωσε, επίσης, ότι προσβλέπει σε συνάντηση με το νέο πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, ώστε να εντείνουν περαιτέρω τις κοινές συμφωνίες που υπογράφηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο Πρίζρεν, σύμφωνα με αλβανικάmedia.

Στις δηλώσεις αυτές προέβη ο Αλβανός πρωθυπουργός, σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια δεξίωσης που έκανε στους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στη χώρα, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του τέλους του έτους.

Αναφερόμενος στη Σερβία, δήλωσε ότι η Σερβία δεν εχθρός της Αλβανίας, και ότι θα στηρίξει την προεδρία της,  στον ΟΑΣΕ.

«Η Σερβία δεν είναι εχθρός, αλλά μια γειτονική χώρα. Το 2015 η Σερβία αναλαμβάνει την προεδρία του ΟΑΣΕ,  θα την υποστηρίξουμε και ελπίζουμε να δούμε πρόοδο στην ηγεσία των γειτόνων και ελπίζουμε να δούμε πρόοδο στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των Αλβανών στο Πρέσεβο» είπε και πρόσθεσε: «Η Σερβία μπορεί να μετατραπεί για τη χώρα μας ένας καλός συνεργάτης», δήλωσε ο Ράμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου