Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Βρίσκονται στην τελική ευθεία. Στις 20 τρέχοντος, εκλέγονται τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου , Προεδρείο και ο Γενικός Πρόεδρος.
Οι υποψηφιότητες μέχρι σήμερα δεν είναι όλες γνωστές.
Όλοι επιθυμούν να γίνει το καλύτερο, έτσι ώστε να προκύψει η πολυπόθητη αλλαγή.
Ευχή-Θεού, να τη δούμε!
Οι εκλογές αυτές θα γίνουν στη Γενική Συνδιάσκεψη, όπου θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι 420 εκλέκτορες.
-Πρώτη ερώτηση, είναι αν εκλέχτηκαν από τη βάση με ελεύθερο τρόπο και δεν είναι μαγειρέματα του γνωστού "κατεστημένου" με το φαινόμενο "Ντούλε" κυριαρχικά την τελευταία δεκαετία και άνω, υπεύθυνος για όλα τα καλά και τα κακά στο Χώρο μας.
Δεύτερο, αν θα γίνει ρεαλιστική ανάλυση του έργου της οργάνωσης για τα τελευταία χρόνια, να τονιστούν οι επιτυχίες, τα λάθη και οι αδυναμίες, να δοθούν ευθύνες και να τεθούν προτάσεις για την επόμενη θητεία.
Τρίτον, να γίνει σοβαρή συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης στο Χώρο μας, στην Αλβανία και Ελλάδα για το τι ενδιαφέρει το λαό μας και το Χώρο μας, η Γενική Στρατηγική για το παρόν και το άμεσο μέλλον στα πλαίσια μια γενικότερης γεωπολιτικής που είναι εμφανής και μας επηρεάζει.
Ο άνθρωπος που θέλει να φθάσει την επιτυχία για έναν σοβαρό στόχο που βάζει στη ζωή του, χρειάζεται γνώση των πραγμάτων από άποψη αρχών, γνώσεων και θέσεων, συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία του προβλήματος, αλλά και ελπίδα και αλλαγή.
Βασική αρχή είναι η σωστή ολοκληρωμένη πρόταση-κατάστρωση του προβλήματος.
Αυτό να το έχουν ξεκαθαρίσει σωστά και οι υποψήφιοι πρόεδροι.
Δεν αρκούν μηνύματα και κηρύγματα, συνθήματα για αναδιοργάνωση, αναβάθμιση, επόμενο βήμα, αύξηση του ειδικού βάρους της Ε.Ε.Μ.-ας, υπομονή, βαθιές τομές, νοσηρή κατάσταση, κ.λ.π.,..Για όλα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΄για την εφαρμογή του στο χρόνο και στο χώρο, με μια καλή ομάδα.
Τέλος, διαφάνεια στα οικονομικά της οργάνωσης και υπεύθυνη δήλωση του κάθε υποψήφιου για τα εισερχόμενά του και τακτικός έλεγχος.
Η θέση του προέδρου δεν προσφέρει χρήματα και πλούτη, αλλά κόπους και θυσίες.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να βγούνε οι καλύτεροι.


ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΑΡΙΑΔΗΣ, συνταξιούχος δάσκαλος, Αθήνα-12/12/2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου