Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

H Επαρχία Λιβαδειάς ανακήρυξε "Επίτιμο Δημότη" το Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας.video


Στο Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας της Αλβανίας κ Αρτάν Ντίντι στις 5 Δεκεμβρίου 2014 απονεμήθηκε ο τίτλος «Επίτιμος Δημότης της Επαρχίας Λιβαδειάς". Στην εκδήλωση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, κ. Νίκος Κοτροκόης,  εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Αργυροκάστρου, Αυλώνας , οι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας και  Φιλιατών, δεκάδες κάτοικοι και μαθητές Λυκείου. 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο έπαρχος Λιβαδειάς κ. Νταλιάνης, επεσήμανε τη συμβολή του Γενικού Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας για την αύξηση της ασφάλειας στην περιοχή της μειονότητας, όχι μόνο ανοίγοντας το αστυνομικό τμήμα στην Επαρχία Λιβαδειάς, αλλά και παρακολουθώντας στενά τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής, με σκοπό την επίλυσή τους. Ο Έπαρχος τόνισε επίσης ότι το αστυνομικό τμήμα που  συστάθηκε στο κέντρο της Λιβαδειάς, ήταν μία από τις πρωτοβουλίες που η Κοινότητα την έψαχνε χρόνια, αλλά μόνο τώρα έγινε πραγματικότητα, μέσα σε 3 μήνες, χάρη στις ξαφνικές και διαδοχικές επισκέψεις του ίδιου του Γενικού Διευθυντή της Αστυνομίας .


Εν τω μεταξύ ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο, κ. Νίκος Κοτροκόης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία στην τελετή, ευχαρίστησε τον Γενικό Διευθυντή της Κρατικής Αστυνομίας, για την όλη συνεργασία, όχι μόνο με τις διπλωματικές και προξενικές αρχές, αλλά ως επί το πλείστον με την τοπική αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινότητα και τους εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

"Στις περιοχές που ζει η μειονότητα υπήρχαν προβλήματα και κυρίως  προβλήματα της εγκληματικότητας. Για τα προβλήματα αυτά ενημερώσαμε, και το προξενείο και η ελληνική πρεσβεία, τις Αλβανικές αρχές, και  μεταφέραμε τις ανησυχίες του πληθυσμού της περιοχής. Κατά την ανάληψη των καθηκόντων από τον αξιότιμο  Γενικό Διευθυντή , αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Ταχίρι, είδαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα και διαφορετική αντίδραση από την αλβανική κρατική αστυνομία και μια ακόμη καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων των μειονοτικών πολιτών και παράλληλα αλβανών πολιτών που κατοικούν στη νότια Αλβανία. Στο πλαίσιο των δικών μας αιτημάτων αυτή τη στιγμή στη νότια Αλβανία έχουμε δύο αστυνομικά τμήματα, αυτό που άνοιξε εδώ στη Λιβαδειά και εκείνο στο Γεωργουτσάτι. Τα δύο αστυνομικά τμήματα αλλάξαν εντελώς τα προβλήματα ασφαλείας της περιοχής. Αυτό είναι μια ένδειξη της στενής συνεργασίας ποι έχουμε ", δήλωσε ο Κοτροκόης. 

Ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για την τιμή που του έγινε από το Δήμο Λιβαδειάς, τόνισε ότι «αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους τους αστυνομικούς που εκπροσωπώ, επειδή στο πρόσωπό μου τιμάται το έργο των αστυνομικών που υπηρετούν στο τμήμα της Λιβαδειάς, το οποίο  ανοίξαμε μόλις πριν από λίγους μήνες, αλλά και όλης της αστυνομίας γενικότερα  ».
Εκ μέρους των κατοίκων των 15 χωριών της επαρχίας Λιβαδειάς δόθηκε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Ντίντι "Ο Κολοσσός της Ρόδου"  το οποίο απεικονίζει τον θεό Ήλιο, λέγοντάς του ο δρόμος του να είναι φωτισμένος.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Ανδρέας Μάρτος αξιολόγησε τη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος λέγοντας ότι  οι κάτοικοι της κοινότητας  αισθάνονται πιο ασφαλείς. Όχι τυχαία η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μαγαζί που πριν από το άνοιγμα του αστυνομικού τμήματος  είχε πέσει θύμα ληστείας. Αργότερα ο κ Didi επισκέφθηκε, το σχολείο της επαρχίας.

 

7 σχόλια:

  1. Α ρε καρδάρα γαμπροτσάμη αν δεν βράβευες τον Αλβανό θα έσκαγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη ξεφτιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε αυτόν τον τόπο με ότι βλέπω δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τα ίδια πρόσωπα όπως παλιά...Πολύ λυπάμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pou pas ore irodi
    vre moskaro-vodi
    me to vango zafirati
    pou apo xara astrafti

    ante re tou xronou na ton anakiriksete kai evergeti
    kapotesss!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εχεις την προεδρια στο τσεπακι σου Ροδι τωρα ο Ντουλες θα σε βαλει προεδρο της ομονοιας .. του κανεις μαζι χερι χερι θα τα ξεπουλισετε ολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΑΙΣΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. IRODHI PISTEVW OTI SOU PAEI TO MOUSTAKI
    EAN TO AFISEIS THA EISAI AKRIVOS SAN O NTINTI, EKSWTERIKA KAI ESWTERIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή