Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

«Μύλος» με Σαμπάνη και ντοπέ αθλητές στην Αλβανία (video)

Ο Λεωνίδας Σαμπάνης εμπλέκεται σε σκάνδαλο με αθλητές της άρσης βαρών της Αλβανίας που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες…
«Μύλος» με Σαμπάνη και ντοπέ αθλητές στην Αλβανία (video) | onsports.grΟι Ντανιέλ Γκοντέλι και Χουσεΐν Πουλάκου βρέθηκαν θετικοί σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, στους ελέγχους που έγιναν στο Παγκόσμιοα Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Αλμάτι του Καζακστάν, με αποτέλεσμα δυο Έλληνες αθλητές να ωφεληθούν και να τερματίσουν ψηλότερα στα 77 και τα 85 κιλά αντίστοιχα.
Το θέμα, όμως, που έχει ανακύψει και εμπλέκει την ελληνική άρση βαρών, αφορά στον Λεωνίδα Σαμπάνη και τους ισχυρισμούς της αλβανικής ομοσπονδίας ότι αυτός ώθησε τους αθλητές στη συγκεκριμένη ενέργεια.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος της αλβανικής ομοσπονδίας, Ελέζ Γκιόζα, ο Έλληνας ολυμπιονίκης είχε υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους και αυτός ευθύνεται για ότι έχει συμβεί. Μάλιστα, ο κ. Γκιόζα έχει κάνει και δηλώσεις στον Τύπο της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα «panorama.com.al», στην οποία επιρρίπτει ευθύνες και στην Ελλάδα, λέγοντας πως ήθελε να βλάψει τους αθλητές της χώρας του!
«Ο Λουάν Σαμπάνης είναι προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών της Αλβανίας και υπάρχει συμβόλαιο. Είχαμε συναντηθεί και μου εγγυήθηκε ότι οι αθλητές μας είναι αθώοι. Ήλεγχε τρεις Έλληνες αθλητές και τρεις αλβανούς και οι δικοί μας είναι θετικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ελέζ Γκιόζα και πρόσθεσε:
«Το συμβόλαιο μαζί του περιλάμβανε προπόνηση στο Ελληνικό Ολυμπιακό Κέντρο, ιατρική φροντίδα, αποκατάσταση εγγύηση ότι δεν θα είχαν προβλήματα με ντόπινγκ. Αναρωτιέμαι ποια χώρα ήθελε να μας βλάψει; Νομίζω ότι είναι η Ελλάδα αυτή που μας ζήλευε, αλλά αυτό θα το αφήσουμε για μετά».
Η απάντηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρση Βαρών, ήρθε δια στόματος του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου, Τάσου Παπαχρήστου, καθώς ο πρόεδρος Πύρρος Δήμας ήταν στην Βουλή. «Η εθνική ομάδα της Αλβανίας ήρθε στην Ελλάδα για δύο μήνες το καλοκαίρι και πραγματοποίησε κοινή προετοιμασία με την εθνική μας ομάδα. Τα έξοδα για την παραμονή της ήταν με δική τους επιβάρυνση. Το τι λένε αυτή τη στιγμή οι Αλβανοί είναι δικό τους θέμα. Αν έχουν τα χαρτιά μου λένε ας τα παρουσιάσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαχρήστος.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Αλμάτι, πάντως, οι Αλβανοί αθλητές είχαν δηλωμένους επίσημα ως προπονητές τους Ρομέλα Μπεγκάι και Γκαζμέν Χακσάνιν ενώ το ότι ο Σαμπάνης έχει συμβόλαιο με την αλβανική ομοσπονδία το επικαλέστηκε ο κ. Γκιόζα μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου ντόπινγκ. Άλλα μέσα της Αλβανίας, την ίδια ώρα, αναφέρουν πως ο Γκιόζα ήρθε στην Αθήνα για να ζητήσει εξηγήσεις από τον Λεωνίδα Σαμπάνη.
Υπενθυμίζεται πως ο Έλληνας αθλητής έχει κατακτήσει δυο ασημένια μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Ατλάντα και Σίδνεϊ, ενώ το 2004 είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το οποίο του αφαιρέθηκε καθώς βρέθηκαν υψηλές ποσότητες τεστοστερόνης στο αίμα του. Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, έχοντας ορκιστεί μάλιστα μέχει και στα παιδιά του για αυτό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου