Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αλβανία: Κατασχέθηκαν 100 κιλά κοκαΐνης σε εργαστήριο επεξεργασίας ναρκωτικών

Εργαστήριο επεξεργασίας και διακίνησης σκληρών ναρκωτικών, που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι ένα από τα μεγαλύτερα στα Βαλκάνια, εντόπισαν οι αλβανικές αρχές το απόγευμα της Τετάρτης, σε πρώην στρατόπεδο, στο χωριό Λάμπινοτ του Ελμπασάν.

Η αστυνομία βρήκε και κατέσχεσε 100 κιλά κοκαϊνης, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων οποίων τρεις αλλοδαποί (δύο Κολομβιανοί και ένας Τούρκος).
Η επιχείρηση των αστυνομικών αρχών της Αλβανίας έγινε σε συνεργασία με την Interpol και την Europol και πραγματοποιήθηκε έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση των μελών της σπείρας.
Σύμφωνα με τις αρχές οι ναρκωτικές ουσίες έφταναν αναμεμειγμένες με φοινικέλαιο από χώρες της Λατινικής Αμερικής, και τα μέλη της σπείρας στο εργαστήριο τα διαχώριζαν, χρησιμοποιώντας χημικές μεθόδους. Στη συνέχεια οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία κατέληγαν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης.
Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη σε αρκετές πόλεις, όπως το Ελμπασάν, Τιράνα, Δυρραχίο και Φιέρι. Αστυνομικοί αναζητούν στις παραπάνω πόλεις άτομα, που εμπλέκονται στο εγκληματικό δίκτυο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου