Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δημήτρης Στρατούλης: Θα επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς, ενώ δεν θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με άξονα τα 360 ευρώ.

Οι εξαγγελίες του νέου υπουργού Εργασίας, Πάνου Σκουρλέτη

Οι εξαγγελίες του νέου υπουργού Εργασίας, Πάνου ΣκουρλέτηΓια εφαρμογή πολιτικών που θα κινούνται στον αντίποδα, έξω από τα όρια του στενού κορσέ του, Μνημονίου δεσμεύτηκε ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Ο νέος υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προκάτοχό του, Γιάννη Βρούτση, για την πλήρη ενημέρωση που περιλάμβανε όλα τα οικονομικά στοιχειά από οργανισμούς και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Πάνος Σκουρλέτης επανέλαβε τις εξαγγελίες για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων, της λειτουργίας του ΟΜΕΔ, της προστατευτικής νομοθεσίες για τις απολύσεις και της κατάργησης του νόμου για την επιστράτευση των απεργών.
«Βασικός στόχος μας είναι, επεσήμανε η επαναφορά του βασικού μισθού στα 752 ευρώ, καθώς και η αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κατάργηση του ΟΕΚ .
Στρατούλης: Να σταματήσουν οι μειώσεις συντάξεων και επικουρικών
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης εξήγγειλε την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος καθώς και της ρήτρας θανάτου που οδηγούν σε μείωση τις επικουρικές συντάξεις, ενώ τόνισε ότι θα επανεξετάσει το μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό του εφάπαξ.
«Θα καταργήσουμε οτιδήποτε περιέχεται στο e-mail Χαρδούβελη και οδηγεί σε μείωση των συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας», τόνισε ακόμα ο Δημήτρης Στρατούλης.
Όσο για την αποκατάσταση των απωλειών στις συντάξεις επεσήμανε ότι θα γίνει σταδιακά, με πρώτο βήμα την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) για τις συντάξεις έως 700 ευρώ.
Επίσης, θα επαναχορηγηθεί η σύνταξη του ΟΓΑ στους ανασφάλιστους ομογενείς, ενώ δεν θα εφαρμοστεί ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης με άξονα τα 360 ευρώ.
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός  Γιάννης Βρούτσης, εμφανίστηκε συγκινημένος επισημαίνοντας την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε να προχωρήσει το έργο  του υπουργείου επί 2,5 χρόνια, κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ακόμα, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ορίστηκε ο γνωστός οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Ρωμανιάς.

Στρατούλης: Θα σταματήσουμε τις μειώσεις συντάξεων (ΒΙΝΤΕΟ)

-
Δημήτρης Στρατούλης
«Το βασικό είναι να σταματήσουμε τις μειώσεις των συντάξεων», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών ΑσφαλίσεωνΔημήτρης Στρατούλης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στις άμεσες προτεραιότητες είναι η επαναφορά της σύνταξης των 360 ευρώ ΟΓΑ στους ηλικιωμένους ανασφάλιστους και ομογενείς, η στήριξη χρηματοδοτικά του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και η επαναφορά της 13ης σύνταξης, του δώρου Χριστουγέννων για τους συνταξιούχους.
Μάλιστα, είπε ότι προτεινε για την θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο κ.Γιώργο Ρωμανιά.
Δείτε το βίντεο:

10 σχόλια:

  1. pote;
    apo pou;
    apo to nomismatokopio tis MAKRYS H APO TO KONTO TOU ALEKSI
    VAROUFAKIS H BAROUFAKIS (KOUIZ)
    THA DOUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προς ανωνυμο 29 Ιαν 2015, 9:13:00 π.μ.
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ -ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ - ΕΣΥ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ Η ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ..... ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ......ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ . ΡΑΓΙΑ Ε ΡΑΓΙΑ . ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πέτρος Τατσόπουλος τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

    «Είναι απολύτως απαράδεκτο, τρίτη μέρα σήμερα, και να μην έχει ακόμη θεσμοθετηθεί η ευτυχία του πολίτη ως υποχρεωτική»

    ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΕΓΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. brother pontie katathlipsi exo pathei gia ton toni
    tosi pou to pouli mou de sykonei
    mi krineis eks idion
    aplla den tsimpao
    kai kati allo, me kapion pou den gnorizeis min eisai aprepis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΡΑΨΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ...ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΑΜΑΣΗΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ...ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ....ΝΑ ΧΑΡΩ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΟΥ. ΟΥΓΚΟΚΕΦΑΛΕ.

      Διαγραφή
  5. an petixei i afto'i'kanopoiisi tyflla na'xei to aideio
    afou pianeis ton allon ta dika mou perisevoun

    Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Πέτρος Τατσόπουλος τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.
    «Είναι απολύτως απαράδεκτο, τρίτη μέρα σήμερα, και να μην έχει ακόμη θεσμοθετηθεί η ευτυχία του πολίτη ως υποχρεωτική»,
    kai o tatsopoulos einai koproskillo tou samara; isos gia sena na einai
    o romanias; ki' aftos roufianos
    ean einai etsi kyndineveis na mineis mono sou sofos kai gnostis ton panton
    varoufakis - oxi litotita alla liti zoh d.l.d. oxi giannis giannakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. a kala exeis kapsei entelos flantzes .....mas vgikes potamisios vlepv .....re malaka exeis mathei na skeytesai me to diko soy muallo ? ...h aplos antigrafeis oti elene oi alloi ....epidi to eipe o tsatsopoulos einai h pragmatikothta? to ti eipe o romanias to akoyses kala? liti zoi re malaka poy eipe o baroyfakhs den shmainei oti kapioi prep[ei na pethanoyn . Alla pios xarizei myalla gia na ta vreis esy. mono to kato kefali leitoyrgei ? ...an leitoyrgei k ayto.

      Διαγραφή
  6. katathlipsi exo pathei gia ton toni
    tosi pou to pouli mou de sykonei

    epilektika diavazeis, i aplos den pianeis ta dika mou, i thes metafrasi

    epidi s'aresoune ta paramithia
    troge fasolia, troge kai revithia

    ki' an deis oti de vgeneis ante kai se kamia parcella na voskiseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή