Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Οι Αλβανοί αρνούνται επί χρόνια την υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο…

article_13738

Σε χρόνο dete έλαβε την αλβανική υπηκοότητα ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής στην Ιταλία “Striscia laNotizia”, Ezio Greggio, με απόφαση του Αλβανού Προέδρου Μπουγιάρ Νισάνι.

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, ο Greggio βρίσκεται στην λίστα των 15 ατόμων που ο πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας έδωσε πρόσφατα την αλβανική υπηκοότητα.
Κατά το μήνα Νοέμβριο του 2014, ο ιταλός παρουσιαστής τιμήθηκε με το βραβείο της Αναγνώρισης για την προβολή των κινηματογραφικών αξιών στην Αλβανία με στόχο τις ξένες παραγωγές που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των φυσικών ομορφιών της χώρας.
Το σχόλιο μας: Δεν μπορεί να δικαιολογήσει πραγματικά κανένας μια τέτοια απόφαση. Γιατί ένας κωμικός «κάποτε καραγκιόζης σε αυλές βασιλιάδων» για όσα δεν έχει προσφέρει στην Αλβανία να του δίνουν στα γρήγορα την αλβανική υπηκοότητα, ενώ στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο αν και το έχει ζητήσει για χρόνια την αλβανική υπηκοότητα και έχει προσφέρει σίγουρα πολύ περισσότερο από αυτόν τον ιταλό ηθοποιό, και πολλούς αλβανούς ψευδοπατριώτες, να του την αρνούνται.
(Μετά ζητάνε και τα δικαιώματα των Αλβανών στην Ελλάδα σχετικά με την υπηκοότητα).
Υπάρχουν πολλές ερμηνείες σχετικά μ’ αυτό αλλά αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι πως στην χώρα αυτή εκτιμάται ο κανένας  και όχι αυτός που πραγματικά προσφέρει  και φυσικά κυρίως αυτός που εξυπηρετεί τα κατώτερα κοινωνικά και πολιτικά συμφέροντα.
Αυτό καθρεπτίζει και το πολύ χαμηλό επίπεδο και γεμάτο κακία της πολιτικής και της κοινωνίας στην Αλβανία και φυσικά και το χαμηλό επίπεδο σε όλες της διαστάσεις της ζωής αυτού του λαού.
πηγή «Πελασγός Κορυτσάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου