Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Συγκρούσεις στην Πρίστινα μετά από επίθεση Αλβανών εθνικιστών

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στην πόλη της Πρίστινα, πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου, όταν χιλιάδες Αλβανοί εθνικιστές, επιχείρησαν να εισβάλουν στο κεντρικό κτίριο της κυβέρνησης, πετώντας βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προκληθούν συγκρούσεις και οδομαχίες, στις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 80 άτομα, εκ των οποίων 50 αστυνομικοί και συνελήφθησαν πάρα πολλά.

Οι εξτρεμιστές Αλβανοί εθνικιστές, εξοργίστηκαν με την αντίδραση του Σέρβου – μειονοτικού στο Κόσοβο – υπουργού Αλεξάνταρ Γιαμπλάνοβιτς, του οποίου ζήτησε την αποπομπή διότι αποκάλεσε «αγρίους» ομάδα Αλβανών που ζητούσε από την κυβέρνηση να σταματήσει την επίσκεψη Σέρβων σεμοναστήρι στο Κόσοβο (Γκρατσάνιτσα), λέγοντας ότι ορισμένοι από τους επισκέπτες ήταν «εγκληματίες πολέμου» στον πόλεμο 1998-1999…
Είχαν όμως άλλο ένα αίτημα, να εκδιώξει η κυβέρνηση τους Σέρβους από τα ορυχεία της Τρέπσαπου ελέγχονται από τα Ηνωμένα Έθνη, ουσιαστικά για να προστατεύσει τους Σέρβους, στους οποίουςανήκει το 75%…
Η κυβέρνηση του Ίσα Μούσταφα είχε υποσχεθεί προεκλογικά να ανακτήσει τον έλεγχο, άλλαξε όμως τη στάση της μετά από προειδοποίηση της σερβικής κυβέρνησης ότι θα αντιδράσει "σε όλα τα επίπεδα"...
Η εξέγερση των Αλβανών άρχισε το 1980, αλλά το κομμουνιστικό καθεστώς της Γιουγκοσλαβίας την κατέστειλε. Μετά από αυτό οι Αλβανοί ανέπτυξαν ένα παράλληλο σύστημα. Αρνούνται να ενσωματωθούν στη σερβική κοινωνία.
Απέκτησαν τα δικά τους ιδιωτικά σχολεία, νοσοκομεία κ.λ.π.
Το 1997 οργάνωσαν παραστρατιωτικές δυνάμεις οι οποίες άρχισαν να σκοτώνουν αστυνομικούς, στρατιώτες και πολίτες.
Η αλβανική μαφία αρχίζει να συγκεντρώνει παράλληλους φόρους από τους Αλβανούς και σκοτώνει εκείνους που δεν πληρώνουν. Το εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας, όπλων και άλλων είναι στα χέρια τους και ξεκινά η εξέγερσή τους για να αποσχιστεί η περιοχή και να μην έχουν κανένα έλεγχο πλέον από το Βελιγράδι.
Μετά τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς του 1999, το σερβικό κράτος και η αστυνομία αναγκάστηκαν να αποσυρθούν. Το ΝΑΤΟ που ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής δεν έκανε τίποτε για να εμποδίσει τα εγκλήματα εναντίον των λιγοστών Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου.
Οι Αλβανοί έχουν αρχίσει να σκοτώνουν ασύστολα· το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι του μοναχού Χαρίτωνα που βασανίστηκε και αποκεφαλίστηκε. Το σώμα του δέθηκε σε ένα αυτοκίνητο και συρόταν στις γύρω περιοχές. Σε λίγες μόνο ημέρες χίλιοι Σέρβοι απήχθηκαν και θανατώθηκαν, οι δε τάφοι τους δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Αυτό ήταν μία προειδοποίηση προς τους Σέρβους προκειμένου να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Έτσι 200.000 Σέρβοι άφησαν τα σπίτια τους. Στην Πρίστινα, όπου ζούσαν 40.000 Σέρβοι, έμειναν μόνον 40 άνθρωποι διαμένοντας όλοι μαζί σε μία μονοκατοικία. Μέχρι σήμερα δεν μπορούν να εξέλθουν και το ΝΑΤΟ τους παρακολουθεί συνεχώς.
Μόνον 20.000 ασθενείς γέροντες έμειναν σε γκέτο και φυλακές. Οι περισσότεροι αυτών βρίσκονται γύρω από το μοναστήρι Gracanica και την Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Pec. Ουσιαστικά, δεν υπάρχουν πια Σέρβοι στο Κόσοβο.
Οι Αλβανοί κατέστρεψαν περίπου 250 μοναστήρια, εκκλησίες και παρεκκλήσια, κάποια από τα οποία τελούσαν υπό την προστασία της Ουνέσκο. Τα μισά από αυτά ήσαν μνημεία Σέρβων αυτοκρατόρων του μεσαίωνα και κάποια από αυτά ήσαν βυζαντινοί ναοί από την περίοδο της αυτοκρατορίας των Κομνηνών.
Τα κοιμητήρια είναι κατεστραμμένα όπως και κάθε στοιχείο Ορθόδοξης παρουσίας. Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και προσπαθούν να αποδείξουν πως Σέρβοι δεν έζησαν ποτέ στην περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Ξυπνά έλληνα στα σκοπια και βιτολα οι Τούρκοι με τους ναρκοεμπορους Σκοπιανούς ετοιμάζονται ξυπνά ΕΛΛΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή