Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ο ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Παυλόπουλος, Αβραμόπουλος, Αρσένης, Κωνσταντόπουλος, καθηγητές… στη λίστα των συζητήσεων για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Αλβανίας Αναστάσιος στα ονόματα που συζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του Προέδρου!Το όνομα ενός ηγέτη της Ορθοδοξίας, παγκόσμιας πνευματικής φυσιογνωμίας, ενός Ιεράρχη με μυαλό φωτισμένο, με ιδέες ρηξικέλευθες, προοδευτικές και όχι σκοταδιστικές, του αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) είναι μεταξύ αυτών που –σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr- έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων στο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που θα κάνει για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν και εφόσον υιοθετηθεί η παραπάνω πρόταση, είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό και θα ανατρέψει άρδην το status quo και τις κατεστημένες αντιλήψεις που υπάρχουν εδώ και χρόνια στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Το άκουσμα της είδησης φαντάζει ενδεχομένως υπερβολικό ή αν θέλετε, εντυπωσιακό. Το αν θα πάρει... σάρκα και οστά είναι θέμα υπό συζήτηση. Το βέβαιον είναι ότι η πρόταση έχει... πέσει στο τραπέζι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η πράγματι εντυπωσιακή αυτή πρόταση έγινε και κατατέθηκε τόσο από στέλεχος της Κουμουνδούρου, όσο και από συνεργαζόμενο με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο κόμμα θα πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του. Πολύ περισσότερο, αφού η πρόταση του πρώτου κόμματος θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι και αυτή που θα επικρατήσει στις ψηφοφορίες (υπενθυμίζουμε, ότι στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, στη δεύτερη 151 και στην τρίτη η σχετική πλειοψηφία αλλά μεταξύ των δύο επικρατέστερων στη δεύτερη).
Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φανεί ικανός να κάνει μια τέτοια μέγιστη υπέρβαση (διότι περί μέγιστης υπέρβασης θα πρόκειται, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι ο φωτισμένος Ιεράρχης αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση), τότε θα μιλάμε για μια πρωτοβουλία ανατροπών που θα «ανταριάσει» το πολιτικό και κοινωνικό ευρύτερα γίγνεσθαι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, άλλα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι της σχετικής συζήτησης ήταν τόσο απ’ το χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς, μεταξύ αυτών του Πρ. Παυλόπουλου και του Δημ. Αβραμόπουλου (ο οποίος, υπενθυμίζουμε, κάθε άλλο παρά αρνήθηκε το ενδεχόμενο να αποδεχτεί μια τέτοια πρόταση, απλώς περιορίστηκε στο να πει ότι δεν έχει γίνει…), όσο και απ’ το χώρο της κεντροαριστεράς.
Απ’ το χώρο αυτό έχουν συζητηθεί τα ονόματα του Ν. Κωνσταντόπουλου και του Γερ. Αρσένη.
Επίσης έχουν συζητηθεί και ονόματα καθηγητών, όπως του Κ. Τσουκαλά ο οποίος είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, του Αρ. Μπαλτά και ορισμένων άλλων.
Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει στο Newsbomb.gr συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, όλα είναι ανοιχτά, φυσικά και το ενδεχόμενο η πρόταση να αφορά πρόσωπο απ’ το χώρο της κεντροδεξιάς. Πάντως η επιθυμία και του ίδιου του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να σηματοδοτεί εθνική ενότητα, συναίνεση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου