Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Χαμός με τα αυθαίρετα στην Αλβανία - Χτίστηκαν 427.000 από το 1992

Χαμός με τα αυθαίρετα στην Αλβανία - Χτίστηκαν 427.000 από το 1992

Συνολικά 427.000 παράνομα κτίρια, χωρίς οικοδομική άδεια, έχουν ανεγερθεί στην Αλβανία από το 1992 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Νομιμοποίησης, Αστικοποίησης και Ενσωμάτωσης των ανεπίσημων ζωνών, Άρταν Λάμε.

Στα Τίρανα βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός αυθαίρετων κτιρίων, που καταστρέφουν το τοπίο και την περιοχή, είπε ο κ. Λάμε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας για τη δήλωση παράνομων κτισμάτων. Ο κ. Λάμε τόνισε ότι πάνω από 350.000 πολίτες αναμένεται να νομιμοποιήσουν τις κατοικίες τους.

Πολίτες σε όλη τη χώρα συμμετείχαν στη διαδικασία δήλωσης των αυθαίρετων κτιρίων, ανέφερε και προειδοποίησε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παράνομα κτίσματα.

Η νέα κυβέρνηση στην Αλβανία έχει δεσμευθεί ότι θα πατάξει το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης και ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Ήδη, έχει γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία, ώστε να σταματήσουν τα παράνομα κατασκευαστικά έργα σε όλη τη χώρα.

Νέες τροποποιήσεις του κώδικα ποινικής δικονομίας, που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2015, προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών στους παραβάτες.

1 σχόλιο: