Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε η Κίνα για την απομάκρυνση πολιτών της από Λιβύη - Αλβανία

Το Πολεμικό Ναυτικό για την πολύτιμη συμβολή του στην ασφαλή απομάκρυνση Κινέζων υπηκόων από τη Λιβύη και παλαιότερα από την Αλβανία - όταν η χώρα πλήττονταν από εμφύλια σύρραξη - τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής της 18ης Συνοδευτικής Ομάδας του Ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πάνω στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου CHANG BAISHAN στο λιμάνι του Πειραιά, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα εξέφρασε για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες του προς την ελληνική κυβέρνηση για την υποστήριξη της στις κινεζικές προσπάθειες για την ασφαλή απομάκρυνση Κινέζων πολιτών από τις δύο χώρες.

Ο Du Qiwen δώρισε στον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, αναμνηστική πλακέτα εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, καθώς και ένα λάβαρο με τα εμβλήματα των κινεζικών εταιρειών, υπάλληλοι των οποίων απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τη Λιβύη το περασμένο καλοκαίρι με τη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ.

Επίσης, τιμήθηκαν Έλληνες εφοπλιστές που συνέδραμαν στην απομάκρυνση Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν καταπλεύσει, επίσης, η φρεγάτα YUN CHENG και το πετρελαιοφόρο CHAO HU. Επικεφαλής της ναυτικής δύναμης είναι ο υπαρχηγός Στόλου της Νότιας Θάλασσας, υποναύαρχος Zhang Chuanshu

Στο πλαίσιο της παραμονής της δύναμης στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Αρχηγείο Στόλου, ενώ πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση εν πλω με μονάδες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Η κινεζική δύναμη αναχωρεί αύριο από τον Πειραιά.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου