Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πέρασε τη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση η Αλβανία

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των χρημάτων

Πέρασε τη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση η ΑλβανίαΤο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την δεύτερη και την τρίτη αξιολόγηση της συμφωνίας με την Αλβανία.

Με την έγκριση ανοίγει ο δρόμος για την άμεση εκταμίευση της δεύτερης και της τρίτης δόσης του προγράμματος βοήθειας, ύψους περίπου 53 εκατομμυρίων ευρώ.

Η απόφαση του ΔΝΤ ελήφθη με βάση την τήρηση των δεσμεύσεων των αλβανικών Αρχών και την προώθηση και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η φορολογία και το συνταξιοδοτικό σύστημα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Αλβανίας.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η πολιτική που εφαρμόζεται και οι προσπάθειες μεταρρύθμισης, παρέχουν αξιόπιστη βάση για την ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και τη διατήρηση της μακροοικονομικής σταθερότητας στη χώρα.

Η αλβανική οικονομία -σύμφωνα με το ΔΝΤ- ανακάμπτει, εξέλιξη που αποτυπώνεται στην αύξηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης, την άνοδο της κατανάλωσης και την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου