Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Αλβανία: Τετελεσμένο γεγονός θεωρεί ο πρόεδρος της χώρας την ανεξαρτησία του Κοσόβου

Αλβανία: Τετελεσμένο γεγονός θεωρεί ο πρόεδρος της χώρας την ανεξαρτησία του Κοσόβου"Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μη αναστρέψιμη πραγματικότητα" τονίζει ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς την πρόεδρο του Κοσόβου, Ατιφέτε Γιαχγιάγκα, με την ευκαιρία της σημερινής έβδομης επετείου της ανεξαρτησίας του Κοσόβου.


"Η έβδομη επέτειος της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας μου δίνει μεγάλη και ιδιαίτερη χαρά να εκφράσω εκ μέρους των πολιτών της Αλβανίας τις καλύτερες και αδελφικές ευχές για την ευημερία και την πρόοδο του Κοσόβου και όλων των πολιτών του" υπογραμμίζει στο μήνυμά του ο κ. Νισάνι.

Επισημαίνει ότι "οι σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου, πέρα από διακρατικές, είναι αδελφικές σχέσεις που συμβάλουν με τον καλύτερο τρόπο στην πολύπλευρη στρατηγική συνεργασία και είναι προς το συμφέρον των δύο χωρών και των πολιτών μας, καθώς και της συνεργασίας σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

"Το Κόσοβο είναι σήμερα ένα ανεξάρτητο κράτος και αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που αυτά τα επτά χρόνια της ανεξαρτησίας το Κόσοβο είναι μια ιστορία επιτυχίας. Η ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι μια μη αναστρέψιμη πραγματικότητα και η υποστήριξη της ανεξαρτησίας του αποτελεί συνεισφορά στην ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων και του Ευρωπαϊκού χώρου" σημειώνει ο πρόεδρος της Αλβανίας στο μήνυμά του και εκφράζει την πεποίθηση ότι το Κόσοβο σύντομα θα λάβει τη θέση που του αξίζει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα συνεχάρη τους πολίτες του Κοσόβου, με αφορμή την έβδομη επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας σε μήνυμά του μέσω Facebook, στο οποίο αναφέρει: "Ευτυχισμένη Ημέρα Ανεξαρτησίας με βαθύ σεβασμό προς όλους τους πεσόντες του απελευθερωτικού πολέμου!".

Η Αλβανία ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών, που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία του Κοσόβου τις πρώτες ώρες της 18ης Φεβρουαρίου του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου