Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αλβανία: Ενίσχυση προς τους πλημμυροπαθείς

Με ποσό ύψους 247.000 ελβετικών φράγκων στηρίζει η Διεθνής Ομοσπονδία (Συλλόγων) Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, 2.000 οικογένειες στην Αλβανία (8.000 άτομα), οι οποίες επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες που σημειώθηκαν στις νότιες και νοτιοδυτικές περιοχές της Αλβανίας.
Η οικονομική στήριξη διατίθεται, μετά τη σχετική έκκληση του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας, επισημαίνεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων ΑΤΑ.



Η επιχείρηση του αλβανικού Ερυθρού Σταυρού αφορά τη στήριξη ατόμων στις περιοχές Φιέρι, Αυλώνα, Μπεράτ, Ελμπασάν, Αργυρόκαστρο, όπου κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη, λαμβάνει βοήθεια, με βασικά τρόφιμα για περίπου ένα μήνα.

Η λίστα των δικαιούχων της βοήθειας θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα κέντρα έκτακτης ανάγκης των τοπικών φορέων, που συστήθηκαν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές. Τον συντονισμό και τη διαχείριση της διαδικασίας θα έχει η κεντρική δομή του Ερυθρού Σταυρού της Αλβανίας.

Μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες, ο Ερυθρός Σταυρός της Αλβανίας προσέφερε βοήθεια σε 200 οικογένειες σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τη διανομή βοήθειας σε οικογένειες που επλήγησαν από τις πλημμύρες, παρακολούθησε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην περιφέρεια του Φίερι.

Ο κ. Ράμα επισκέφθηκε το κέντρο - βάση συλλογής της ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο αποτελείται από πέντε μεγάλες αποθήκες. Από το κέντρο, όπου συλλέγεται η βοήθεια, η διανομή συνεχίζεται σε μικρότερα σημεία που όρισε κάθε κοινότητα, απ' τα οποία οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα πακέτα βοήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου