Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αλβανία και Σερβία έτοιμες για οικοδόμηση φιλικών σχέσεων

Η Σερβία και η Αλβανία είναι έτοιμες να οικοδομήσουν φιλικές σχέσεις και συνεργασία σε περιφερειακό πλαίσιο για τη σταθερότητα και την ευημερία των Δυτικών Βαλκανίων, όπως ανακοινώθηκε μετά τις συνεδριάσεις της προέδρου του σερβικού Κοινοβουλίου, Μάγια Γκοΐκοβιτς με τον πρόεδρο της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι και τον πρόεδρο του αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα.


Οι δύο χώρες προσβλέπουν στην ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι των δύο πλευρών και έστειλαν ένα μήνυμα ότι είναι έτοιμες να εκμεταλλευτούν τις μεγάλες δυνατότητες που τους δίνονται, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Σύμφωνα με την Μάγια Γκοΐκοβιτς η οποία πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Αλβανία, οι δύο χώρες προωθούν τη συνεργασία σε ένα νέο πλαίσιο σε μια ιστορική εποχή για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Μέτα εξέφρασε την προθυμία της Αλβανίας  να ατενίσουνε μαζί το μέλλον και δήλωσε ότι «η ιστορία γράφεται από τους ιστορικούς, αλλά είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε μια ιστορία ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας», σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου