Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Αλβανία: Διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της Βουλής

Αλβανία: Διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του προέδρου της ΒουλήςΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της αλβανικής Βουλής στα Τίρανα πραγματοποιούν υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος (DP) με αίτημα την παραίτηση του προέδρου του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα.


Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής βρέθηκε στο στόχαστρο κριτικής της αντιπολίτευσης, όταν κατηγορήθηκε από τον βουλευτή Τομ Ντόσι ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του και ενός ακόμη μέλους της Βουλής.

Ο Τομ Ντόσι, ο οποίος διαγράφηκε από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα μετά τις καταγγελίες, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της Βουλής είχε διατάξει τη δολοφονία του και τη δολοφονία ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Ο Ιλίρ Μέτα διέψευσε τους ισχυρισμούς και τόνισε ότι τα κίνητρα των καταγγελιών σε βάρος του είναι πολιτικά.

Οι διαδηλωτές ζητούν να παραιτηθεί και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο Ιλίρ Μέτα, και το αίτημα στήριξαν βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος με επικεφαλής τον Έντι Παλόκα.

«Ο Μέτα πρέπει να αποχωρήσει και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης. Θα συνεχίσουμε ζητώντας Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Παλόκα, απευθυνόμενος στους διαδηλωτές.

Ο πρόεδρος της Βουλής απουσιάζει, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την απομάκρυνση του Ιλίρ Μέτα, πραγματοποιήθηκε και την περασμένη Πέμπτη στο κέντρο των Τιράνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου