Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Αλβανία: Η επίθεση ταύρου σε άλογο βάζει «λουκέτο» στο μοναδικό ζωολογικό κήπο της χώρας

Αλβανία: Η επίθεση ταύρου σε άλογο βάζει «λουκέτο» στο μοναδικό ζωολογικό κήπο της χώραςΟ Δήμος των Τιράνων έκλεισε τον μοναδικό ζωολογικό κήπο της Αλβανίας, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο, όπου φαίνεται ένα άλογο μέσα στα αίματα, ύστερα από επίθεση ταύρου, με τον οποίο "συγκατοικούσαν" στον ίδιο χώρο.

Ο ζωολογικός κήπος της αλβανικής πρωτεύουσας, όπως αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης, έκλεισε μετά τη δημοσιοποίηση του σχετικού βίντεο στο διαδίκτυο από την οργάνωση για την προστασία των ζώων "Animal Rescue Albania", με έδρα τα Τίρανα.
Σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον δήμαρχο των Τιράνων Λουλζίμ Μπάσα, οι ιθύνοντες της οργάνωσης καλούσαν τις Αρχές να προβούν στο κλείσιμο του ζωολογικού κήπου και να σταματήσουν τη βία εναντίον των ζώων που κρατούνταν εκεί.
"Σοκ είναι η κατάλληλη λέξη προκειμένου να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, όταν είδαμε το βίντεο" αναφέρει στην επιστολή της η οργάνωση.
"Είναι ασύλληπτο ότι ο λεγόμενος ζωολογικός κήπος των Τιράνων μπορούσε να λειτουργήσει σε συνθήκες που επέτρεπαν αγριότητες αυτού του είδους" προσθέτει.
Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοτική διοίκηση του ζωολογικού κήπου δέχεται πυρά για τη διαχείρισή του. Πέρυσι, ο δημοφιλής περιβαλλοντικός ιστότοπος "Mother Nature Network" κατέταξε τον ζωολογικό κήπο των Τιράνων ως έναν από τους έξι πιο θλιβερούς στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τον -μεταξύ άλλων- "φυλακή ζώων".
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την κατάσταση στον ζωολογικό κήπο, ο δήμος των Τιράνων επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η τελευταία μπλοκάρει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του ζωολογικού κήπου. Ως αποτέλεσμα μιας πολιτικής εντολής από τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που μπλόκαρε το έργο μας να προσφέρουμε τον ζωολογικό κήπο με παραχώρηση, ο χώρος έχει οδηγηθεί σε υποβάθμιση, τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Αλβανός πρωθυπουργός επιρρίπτει, με τη σειρά του, ευθύνες στον δήμο για την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ζωολογικός κήπος και διαβεβαιώνει πως μόλις οι Σοσιαλιστές αναλάβουν τα "ηνία" του δήμου, στις τοπικές εκλογές της 21ης Ιουνίου και φύγει από τον δημαρχικό θώκο ο νυν δήμαρχος, ο οποίος είναι και αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, η κατάσταση θα αλλάξει.
"Αυτή ήταν μία διαμάχη μεταξύ ζώων που οργανώθηκε από άνθρωπο" έγραψε ο Έντι Ράμα στο Facebook.
"Μετά τη νίκη στις εκλογές της 21ης Ιουνίου, θα δώσουμε στα Τίρανα τον ζωολογικό κήπο που τους αξίζει" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου