Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εντυπωσιακή εκδήλωση στην Αθήνα για την υποψηφιότητα Μπελέρη

Έναρξη προεκλογικής περιόδου με σύσσωμη τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου
Ο λαός της Χιμάρας μίλησε, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε αυτούς, που υποθηκεύουν σε ξένα συμφέροντα το μέλλον τους. Την περασμένη Κυριακή (17/5) «δεν έπεφτε καρφίτσα» στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας Διονύσιου Φρέντη Μπελέρη, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


Εκατοντάδες Χιμαραίοι και Χιμαραίες με την παρουσία τους, δήλωσαν εμπράκτως την υποστήριξη τους στον συνδυασμό «Η δική μας Χιμάρα» και τον επικεφαλής της Διονύσιο Φρέντη Μπελέρη στέλνοντας δυνατό μήνυμα αλλαγής στις 21 Ιουνίου.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο υφυπουργός Επικρατείας κ.Τέρενς Κουϊκ, ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κωνσταντίνος Μπάρκας, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού κ.Αλέξη Τσίπρα, ο εκπρόσωπος τύπου και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ.Άγγελος Συρίγος, ο αντιπρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ.Ευάγγελος Ντούλες, ο πρώην Γενικός Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και τέως Δήμαρχος Χιμάρας κ.Βασίλης Μπολάνος ενώ παρόντες ήταν πολλά στελέχη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

«Ακολουθώ τους αγώνες σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που στην Χιμάρα δείχνετε ότι θα είστε μια γροθιά στις πολύ κρίσιμες δημοτικές εκλογές. Χαίρομαι διπλά που βλέπω μια κατάμεστη αίθουσα, χαίρομαι διπλά που βλέπω κοινωνικά ανήσυχους και εθνικά υπεύθυνους πολίτες» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο υφυπουργός Επικρατείας κ.Τέρενς Κουϊκ

Από την πλευρά του ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κωνσταντίνος Μπάρκας, αναφερόμενος στους ιστορικούς αγώνες των Βορειοηπειρωτών μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης της ιδιαίτερης πατρίδας μας βελτιώνοντας την ελληνική παιδεία, κατοχυρώνοντας την περιουσία, διεκδικώντας από την αλβανική πολιτεία τον σεβασμό των εθνικών, ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων μας μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου που χαράσσει η ΟΜΟΝΟΙΑ και που η ελληνική πολιτεία θα συμπαρασταθεί αναλαμβάνοντας τις δικές της ευθύνες απέναντι μας. Αναφερόμενος στον συνδυασμό "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΧΙΜΑΡΑ", δήλωσε πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για τους υπόλοιπους δήμους της Βορείου Ηπείρου σε αυτούς τους αγώνες που χαρακτήρισε εθνικούς. Τόνισε χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση "θα πράξει τα δέοντα" καθώς η επαναφορά των συντάξεων θα νομοθετηθεί άμεσα.

Στην συνέχεια χαιρέτησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ.Κώστας Καραγκούνης ο οποίος μετέφερε το μήνυμα συμπαράστασης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες των απερχόμενων εκλογών υπό την νέα διοικητική διαίρεση και ζήτησε την ενότητα για την νίκη.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Φράγκος Φραγκούλης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου να αγωνιστούν συλλογικά υπέρ της Χιμάρας.

Ο κ.Άγγελος Συρίγος, αναφερόμενος στις εκλογές απευθύνθηκε στους Χιμαραίους λέγοντας: «Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές κάνατε ένα πείραμα, προσωπικώς διαφωνούσα αλλά είναι απολύτως σεβαστό. Γνωρίζετε πλέον ότι η περιοχή της Χιμάρας, η περιοχή όπου όλη η Αλβανία θέλει να έρθει για διακοπές είναι στο στόχαστρο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που ενδιαφέρονται να πάρουν την δική σας περιουσία. Γνωρίζετε επίσης ότι όσες προσπάθειες έχουν γίνει από την σημερινή δημοτική αρχή κατατείνουν στο να δίνουν την ΔΙΚΗ ΣΑΣ περιουσία σε ξένους. Έχετε τώρα την δυνατότητα να επανορθώσετε το λάθος που κάνατε τις προηγούμενες εκλογές. Έχετε κάποιον ο οποίος από το πρωί ως το βράδυ θα φωνάζει και θα χτυπάει πόρτες να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες. Έχετε κάποιον που θα προστατεύσει τις περιουσίες των γονιών, των παππούδων σας αλλά ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την καθημερινή λειτουργία του δήμου».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ.Βαγγέλης Ντούλες, αφού ευχαρίστησε την Ένωση Χειμαρριωτών για την εκδήλωση, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών και ζήτησε την στήριξη των υποψηφίων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να διορθωθούν σφάλματα του παρελθόντος. Παράλληλα υπενθύμισε πως πρώτη πράξη του νυν δημάρχου Χιμάρας Γκιόργκι Γκόρου ήταν να διώξει τον ΟΑΣΕ από τον δήμο, σχολιάζοντας καυστικά : «Ο κλέφτης τον φύλακα φοβάται».

Μετά τους χαιρετισμούς, ξεκίνησε η ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Ο κ.Μπελέρης εξήγησε πως μία ομάδα πρωτοβουλίας απαρτιζόμενη από νέους ανθρώπους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΊΕΣ και γενικά άτομα που διαπρέπουν στους τομείς τους ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες καταρτίζοντας ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Χιμάρας και τον όρισε επικεφαλής στον αγώνα για την ανάληψη της δημοτικής εξουσίας.

Τόνισε πως οι φετινές εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες λόγω αφενός της νέας διοικητικής διαίρεσης και αφετέρου λόγω του τρομοκρατικού κλίματος που δημιουργεί ο κυβερνητικός συνασπισμός που επιχειρεί την χειραγώγηση της ψήφου με απειλές κατά των συμπολιτών μας.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης, επεσήμανε πως ενώ ο Γκόρος παρέλαβε δήμο με πλεόνασμα 500 χιλιάδες περίπου ευρώ, παραδίδει δήμο με χρέη 1 εκατομμύριο Ευρώ. Όλα αυτά σε έναν δήμο που όχι μόνο δεν έγινε καμία επένδυση τα τελευταία 4 χρόνια αλλά δεν μπόρεσαν να συντηρηθούν και οι προηγούμενες επενδύσεις.

Υπενθύμισε δε πως από τις πρώτες κινήσεις του απερχόμενο δημάρχου Γιώργου Γκόρου ήταν η κατάργηση των ελληνικών από την επίσημη ιστοσελίδα του δήμου και η ψήφιση της πρότασης για ανέγερση ανδριάντα του Ιούλιου Καίσαρα στην Παλάσα. Τέσσερα χρόνια όχι μόνο δεν προστατεύει την πολιτισμική παράδοση του τόπου αλλά φαίνεται να πρωτοστατεί σε προσπάθεια αλλοίωσής του μέσω των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει με την συμμετοχή "καλλιτεχνικών συγκροτημάτων" από το Κόσσοβο και αλλού τα οποία στο ρεπερτόριό τους έχουν μισαλλόδοξαΈΡΓΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε στην στάση του κ.Γκόρου απέναντι στους καταπατητές, άρπαγες των περιουσιών μας. Η στάση του περιορίζεται από σιωπή μέχρι παροχή στήριξης και βοήθειας.

Ιδιαίτερη στιγμή της ομιλίας ήταν όταν ο Μπελέρης διέκοψε προσωρινά για να ανεβάσει στο βήμα τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο από το Κούτσι, Σόνι Λάλαι, ο οποίος συγκινημένος απευθύνθηκε στον κόσμο χαρούμενος για την προοπτική που ανοίγεται στην περιοχή του συντασσόμενος με τον συνδυασμό «Η Δική μας Χιμάρα» της προόδου και της ανάπτυξης.

Κλείνοντας την ομιλία του οΥΠΟΨΉΦΙΟΣ δήμαρχος Χιμάρας ζήτησε από τους συμπατριώτες του «να μην σκύψουν το κεφάλι του μπροστά σε υποψήφιους αγάδες» καλώντας τους στηρίξουν τον συνδυασμό «Η Δική μας Χιμάρα» που αποτελείται από νέους ανθρώπους που θέλουν, ξέρουν και μπορούν να εργαστούν για τον τόπο. Την Χιμάρα του μέλλοντος και της Ευρώπης. Μιας Χιμάρας που όλοι θέλουμε και αγαπάμε.

Himara2015.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου