Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας τίμησε τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της

Της έδωσε το βραβείο "Μητέρα Τερέζα"
Mε το ανώτατο βραβείο της Αλβανικής Δημοκρατίας, το Μετάλλιο "Μητέρα Τερέζα", τιμήθηκε χθες η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη για το ανθρωπιστικό της έργο μέσα από οποίο σώθηκαν πολλά παιδιά από την Αλβανία που έπασχαν από καρκίνο, τα οποία νοσηλεύτηκαν στην Μονάδα και στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ στην Αθήνα. Το Μετάλλιο απένειμε στην κυρία Βαρδινογιάννη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κύριος Bujar Nishani.
Στα Τίρανα, μετά από επίσημη  πρόσκληση του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας, κυρίου Μπογιάρ Νισάνι και της συζύγου του Οντέτα, μετέβη η  Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»,  κυρία Μαριάννα  Βαρδινογιάννη, η οποία τιμήθηκε  με το ανώτατο βραβείο «Μητέρα Τερέζα» της Αλβανικής Δημοκρατίας.
Την κυρία Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο η πρώτη Κυρία της Αλβανίας που τη συνόδευε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής της στη γειτονική χώρα. Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας και τη σύζυγό του.
Στη συνέχεια σε ειδική εκδήλωση ο κύριος Νισάνι την τίμησε με το ανώτατο βραβείο Μητέρα Τερέζα  για το ανθρωπιστικό της έργο.
Συγκεκριμένα η κυρία Βαρδινογιάννη έλαβε το βραβείο αυτό γιατί χάρη στο έργο της στο σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ έχουν σωθεί πολλά παιδιά από την Αλβανία που έπασχαν από καρκίνο, ανάμεσα τους και ο μικρός Τζάνη τον οποίο πρόσφατα επισκέφθηκε στο ογκολογικό νοσοκομείο στη Αθήνα η κυρία Νισάνι.
«Φανταστείτε σας παρακαλώ το φόβο μιας μητέρας ή μιας γιαγιάς που προσπαθούν με επιμονή να κάνουν το αδύνατο δυνατό για το άρρωστο παιδί τους. Η ελπίδα τους για να σωθεί το παιδί τους ακούει στο όνομα Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Καλώς όρισες στην Αλβανία αγαπητή Μαριάννα» σημείωσε η κυρία Νισάνι.
Συγκινημένη η πρόεδρος, του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, αφιέρωσε τη διάκριση στα παιδιά που δοκιμάζονται από τον καρκίνο αλλά και τους γονείς τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Αλβανία.

«Εκ μέρους των παιδιών του νοσοκομείου μας θα ήθελα να μεταφέρω ένα μήνυμα ελπίδας στον αλβανικό λαό αφιερώνοντας το βραβείο αυτό που με τόση συγκίνηση παρέλαβα πριν από λίγο, σε κάθε μητέρα που αγωνίζεται για να σωθεί το παιδί της» σημείωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Λίγο αργότερα η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας της Αλβανίας.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ανθρωπιστικό έργο που αναλαμβάνει και υλοποιεί το ίδρυμά σας και κυρίως για τη συμβολή σας σε ότι αφορά την περίθαλψη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη» ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Αλβανίας.
Η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε  το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο των Τιράνων  όπου και συνάντησε παιδιά που νοσηλεύονται και ενθάρρυνε τους γονείς τους.
«Να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου εκ μέρους του προσωπικού , των γονιών, των παιδιών. Είστε μια μεγάλη ελπίδα για τους ασθενείς  και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να φτάσουμε εκεί που πρέπει» είπε στην κυριά Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γιατρός του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου των Τιράνων.
Εκ μέρους των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ, η κυρία Βαρδινογιάννη μετέφερε το μήνυμα αισιοδοξίας, πίστης, δύναμης και  ελπίδας στον αλβανικό λαό και στα παιδιά που πολεμούν κατά του καρκίνου. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη μίλησε για τις προοπτικές συνεργασίας των δυο νοσοκομείων της Ελλάδας και της Αλβανίας, την οποία χαρακτήρισε μια επιπλέον  γέφυρα αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών.



Άγαλμα της Μητέρας Τερέζας πρόσφερε στην κυρία Βαρδινογιάννη η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani. 


























H κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, κύριο Bujar Nishani, στο Προεδρικό Μέγαρο



Κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Αλβανίας, λίγο πριν την βράβευση της κυρίας Βαρδινογιάννη στο Προεδρικό Μέγαρο. Τίρανα, 14 Μαϊου 2015.


Μπροστά από το άγαλμα της Μητέρας Τερέζας, που κοσμεί την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου της Αλβανίας, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Οdeta Nishani, που πρόσφατα επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ" όπου νοσηλεύεται το 6 μηνών βρέφος, o Τζάνι, από την Αλβανία για το οποίο δημιουργήθηκε γέφυρα σωτηρίας ανάμεσα στις δύο χώρες με την πρωτοβουλία των δύο κυριών



Στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Αλβανία, η κυρία Βαρδινογιάννη είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Κατά την συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, (από αριστερά) η κυρία Ελένη Ροκανά, ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανίας κύριος Λεωνίδας Ροκανάς, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Υπουργός Υγείας της Αλβανίας κύριος Ilir Beqja, η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας κυρία Οdeta Nishani



Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων, η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Διευθύντρια του Νοσοκομείου κυρία Ogerta Manastirliu. Τίρανα, 14 Μαϊου 2015.



Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επισκέφθηκε πολλά παιδιά που νοσηλεύονται και τους πήγε δώρα.


Μια ζεστή αγκαλιά και λόγια ενθάρρυνσης από την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε μητέρα παιδιού που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων. 


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων, η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας, Odeta Nishani, η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Διευθύντρια του Νοσοκομείου κυρία 
Ogerta Manastirliu με γιατρούς.

Η Πρώτη Κυρία της Αλβανίας Οdeta Nishani υποδέχτηκε την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στην Αλβανία στο αεροδρόμιο και τη συνόδευσε καθόλη την παραμονή της εκεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου