Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η αγορά της ψήφου σε μετατρέπει σε ελεύθερο σκλάβο

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ. 

του Παν. Μπάρκα
Τις τελευταίες μέρες έγινε αρκετά ενοχλητικό το ερώτημα στο προφίλ του Fb, «Τι σκέφτεσαι;»
Πολλά, αλλά εκείνο που σεκλετίζει περισσότερο σ΄αυτές τις προεκλογικές μέρες είναι που δεν μπορώ να κοιτάξω κατάματα τους απλούς συνάνθρωπούς μας. Νιώθω πως γίνονται κι αυτοί συνένοχοι στην κατήφεια του τόπου μας επειδή δεν αντιστέκονται αξιοπρεπώς στην δύνη που τους αγοράζει με 50 Ευρώ την Ελευθερία για να τους περάσει ανεπαίσθητα το χαλκά του σκλάβου και του τιποτένιου.

Γιατί;! Θα ήταν παρηγοριά σε περίπτωση που θα ήμασταν αναγκασμένοι να επιλέγαμε αυτό που μας επιβάλουν τόσα χρόνια «οι πολιτικοί μας» της δεκάρας. Να επιλέξουμε με την ψήφο μας το λιγότερο κακό, αντί του καλύτερου καλού.
Εκείνο όμως που αναγκάζει σε βροντή φωνής διαμαρτυρίας είναι το γεγονός ότι κάποιοι παράγοντες στο χώρο μας, επιχειρηματίες, όλο και περισσότερο πιστεύουν, πώς με τα λεφτά τους μπορεί να επιβάλλουν τη βούλησή τους, ακόμα και στην ψήφο. Επιμένουν στην εξαγορά συνειδήσεων στραγγαλίζοντας την ελευτεριά και τη δημοκρατία. Πιστεύουν ότι επειδή δίνουν δουλειά σε κάποιους συνανθρώπους μας, έχουν το δικαίωμα να μας αντιμετωπίσουν όλους ως «ελευθέρους» σκλάβους τους. Να μπάσουν στη δική τους εμπορική λογική και συμφέροντα, την ελευθερία του καθενός μας. Να μας βλέπουν ως αναλώσιμο προϊόν στην υπηρεσία οποιασδήποτε δική τους λαιμαργίας και αλαζονείας, να ισοπεδώσουν την αξιοπρέπεια του καθενός μας, να μεγαλώσουν μέσα μας το φόβο, τη δουλεία, τον ανήθικο συμβιβασμό, την υποταγή. Να εξουδετερώσουν την όποια κοινωνική και κοινοτική υπόστασή μας. Να μας καταντήσουν απλώς νούμερα και αριθμούς στο δικό τους δεφτέρι.
Έχουν λεφτά και δεν δικαιούμαστε να τους κρίνουμε γι΄αυτά. Τους κρίνουμε όμως στη συμπεριφορά τους. Κανένα ίχνος των παραδοσιακών μας μικρών και μεγάλων ευεργετών. Ο κάθε άνθρωπος με πέντε λεφτά στον τόπο μας αυτόν ήταν ευεργέτης, διότι έβλεπε τα πλούτη του συνδεδεμένα με τον τόπο του, την πατρίδα του. Ο κάθε συνάνθρωπός τους έβλεπε σ΄ αυτούς τους ευεργέτες το στήριγμα για να ξεπεράσει κάθε δυσκολία, προσωπική και κοινή. Γι΄αυτό και εκείνοι δεν ήταν οι εφήμεροι πλούσιοι, αλλά οι διαχρονικοί ευεργέτες, μέσα από την προσφορά των οποίων έγιναν σχολεία και εκκλησίες, σπούδαξαν οι φτωχοί και πρόκοψε ο τόπος μέσα από τον πολιτισμό και τα γράμματα. (τα οποία αυτοί σκοτώνουν σήμερα)
Αυτοί οι λεφτάδες μας σήμερα με τον απελέκητο ηγεμονισμό τους θέλουν να ισοπεδώσουν καθετί για να προκόψει ανεμπόδιστος ο τυφλός εγωισμός τους.
Θέλουν να εκλέξουν με την αγορασμένη ψήφο μας τους δικούς τους ανθρώπους, εκείνους που θα τους αναγκάσουν αύριο να υπογράψουν σε λευκό χαρτί , ώστε αυτοί οι πλούσιοι να κατασπαράξουν τα κοινά συμφέροντα για να φαίνεται πιο τρανή η αυτοκρατορία τους.
Και το πράττουν προκλητικά χωρίς να σέβονται την νοημοσύνη των απλών συνανθρώπων, που με τόση υπομονή θέλουν να τους περάσουν ένα απλό μήνυμα. Αφήστε μας ήσυχους. Με τα πενηντάρικα ευρώ, που έρχεστε να μας αγοράσετε την ψήφο γίνεστε γελοίοι, σιχαμεροί, μισητοί, αηδιαστικοί…..
Τόσο το περισσότερο όταν θέλουν να αγοράσουν τις ψήφους των απλών Ελλήνων για να παραδώσουμε με τα χέρια μας την εξουσία σε ανθρώπους που δεν κατάφεραν να τελειώσουν επίσημα ένα σχολείο και το μορφωτικό τους επίπεδο δεν αρμόζει ούτε στο μέσο όρο του Δροπολίτη, του Ριζιώτη του Πωγωνίτη, που δεν διέψευσαν ποτέ ότι το ψευδώνυμο που τους ενοχοποιεί με την ιδιότητα του καρφιού σε βάρος ομογενών…..
Αγαπητοί ομογενείς. Αντισταθείτε. Δείτε πίσω από τα πενηντάρικα Ευρώ την αυριανή συλλογική τέλεια καταστροφή μας, την προσωπική πείνα και φτώχεια. Καλέστε αυτή την ώρα τον καλό σας εαυτό, της αξιοπρέπειας και περηφάνιας του ελεύθερου Έλληνα και όχι του ελεύθερου σκλάβου.