Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Πρέσβης Αλβανίας στην Αθήνα: Οι Αλβανοί δεν επιστρέφουν στην Αλβανία!

Πρέσβης Αλβανίας στην Αθήνα: Οι Αλβανοί δεν επιστρέφουν στην Αλβανία!«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αναμενόμενο, λόγω του ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη απήχηση στο λαό, αφού προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα σενάρια, ένα από αυτά είναι η περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που θα γίνει σταδιακά».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Αλβανός πρέσβης στην Ελλάδα, Dashnor Dervishi μετά το τέλος του δημοψηφίσματος και το αναμενόμενο ‘Όχι’ και με ενδεχόμενη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ....

Επιπλέον, δήλωσε ότι οι μετανάστες από την Αλβανία θα παραμείνουν στην Ελλάδα όπως και να έχει η κατάσταση, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
Ακόμα, απέρριψε τις εικασίες ότι οι Αλβανοί μετανάστες θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους, σημειώνοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα από αυτούς, εκατοντάδες χιλιάδες, έχουν, ήδη, ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία και αποτελούν μέρος της.
«Το ζήτημα που λαμβάνει χώρα σε γενικές συζητήσεις, ότι θα επιστρέψουν ή δεν θα επιστρέψουν οι Αλβανοί μετανάστες στην Αλβανία, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η πλειονότητα έχει ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά τους που γνώρισαν την Ελλάδα ως πατρίδα, και ότι λέγεται σχετικά με την οικονομία, δεν βλέπουν καμία πρόθεση είτε μαζική επιστροφή ή τάση επιστροφής.
Ωστόσο, ο Ντερβίσι επεσήμανε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα επηρεάσει σοβαρά τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, και ίσως επηρεάσει ακόμη και τις χώρες που φιλοδοξούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Διαβάστε περισσότερα: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2015/07/blog-post_247.html#ixzz3fJIsdnMV