Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Νέο Κόμμα στη Βορειοηπειρωτική πολιτική σκηνή.

Νέο Κόμμα στους κόλπους των Βορειοηπειρωτών: Τι διακηρύσσει, από ποιους αποτελείται.


Ιδρύεται νέο πολιτικό κίνημα στους κόλπους μας το οποίο θα πάρει σάρκα και οστά μέσα στον Φθινόπωρο. Είναι μια πρωτοβουλία ατόμων αυτοδημιούργητων και αγωνιστών για τα δικαιώματα των B/Hπειρωτών.
Στο νέο κόμμα θα συμμετέχει κάθε B/H απανταχού γης. Μετά από συζήτηση, μελέτη και εργασία αρκετών μηνών είναι ήδη έτοιμο το καταστατικό.
Βάση του καταστατικού και του Διεθνές Δικαίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το νέο Κόμμα ζητά την "τροποποίηση" του Αλβανικού συντάγματος και του εκλογικού νόμου για συμμετοχή όλων των μειονοτήτων της Αλβανίας με μόνιμες έδρες στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα η Εθνική Ελληνική Μειονότητα να έχει σταθερά 8 μόνιμες έδρες στο Αλβανικό Κοινοβούλιο και μια μόνιμη έδρα μελλοντικού Ευρωβουλευτή όταν η Αλβανία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επίσης απαιτείται συμμετοχή των BH σε κρατικές, δημόσιες, δημοτικές και κυβερνητικές υπηρεσίες, δικαιώματα που "απορρέουν" από το σύνταγμα της χώρας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία ταιριάζουν και συμβαδίζουν με το Ευρωπαϊκό πνεύμα και την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένταξη.
Το προφίλ του νέου κόμματος θα είναι σύγχρονο με αξίες και πνεύμα συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού, συμμετοχής και συνεργασίας με στόχο την συλλογική ανάπτυξη και συμβολή στην αύξηση του επιπέδου τις ευημερίας του τόπου.
Στο νέο κόμμα δεν θα συμμετέχουν όσοι διατελέσανε και διατελούν νυν και πρώην πρόεδροι Κομμάτων, Πρώην και νυν βουλευτές, πρώην και νυν Έπαρχοι, Δήμαρχοι, Υπουργοί και Υφυπουργοί.
Η σύνθεση του κόμματος θα είναι :
40% συμμετοχή από B/H που κατοικούν στην Αλβανία,
40% από B/H που κατοικούν στην Ελλάδα,
10% από B/H που κατοικούν και "δρουν" στην Ευρώπη και
10% από B/H που κατοικούν και "δρουν" σε Αμερική, Αυστραλία και λοιπές χώρες. 
Η Οργανωτική Δομή του κόμματος στη βάση θα αποτελείται από 5μελής επιτροπές σε κάθε κοινότητα/χωριό, πόλη της B/H και σε κάθε σωματείο αδελφοτήτων στην Ελλάδα.
Οι 5μελής επιτροπές θα αποτελούνται από τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και δυο μέλη.
Οι 5μελής οργανωτικές επιτροπές θα προταθούνε και θα  ψηφιστούνε από τους κάτοικους των κοινοτήτων/χωριών και από τα μέλη των αδελφοτήτων εν Ελλάδι όπου όλοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Η ψηφοφορία θα γίνει "αυτοπροσώπως" και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα Social Media.
Το όνομα του Κόμματος δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά θα συζητηθεί με όλους τους B/H και θα ακουστούνε όλες οι προτάσεις Είναι σημαντικό να εκφέρουν οι πάντες γνώμη για την ονομασία του κόμματος που θα τους "εκπροσωπεί ".
Το ποιοι θα ηγηθούν του νέου πολιτικού σχήματος, είναι κάτι που συζητιέται ακόμα στη βάση της ομάδας πρωτοβουλίας και γίνεται μια ευρεία "διαβούλευση" με φίλους και υποστηριχτές απανταχού για την επιλογή ενός καθαρού, αυτοδημιούργητου, καταξιωμένου και "συνενωτικού" προσώπου.